Het bestuur van de stichting Nemato 

Voorzitter: Ellen Fober

ellen fober

Ik ben Ellen Fober, geboren in Brunssum en woonachtig in Heemskerk.
Na een rondreis door zuid Afrika werd ik geraakt door het grote verschil tussen rijkdom en armoede. Bij terugkomst voelde ik dat ik er iets mee moest doen. 4 mnd later keerde ik terug om vrijwilligerswerk te doen. Ik werkte bij projecten in township Nemato Port Alfred en bij JJH Foster Home Alexandria waar 80-100 (pleeg/wees/aids) kinderen worden opgevangen. Door de contacten die ik opdeed, werd ik gevraagd om de stichting Nemato over te nemen, iets waar ik niet lang over hoefde na te denken.
Ik werk samen met Child Welfare Port Alfred en met het bestuur van JJH Foster Home.

In oktober 2014 heb ik  in samenwerking met Child Welfare Port Alfred een geheel nieuw vrijwilligersprogramma opgezet welke vanaf februari 2015 van start zal gaan. Dus, vrijwilligers zijn zeer welkom!

Met enige regelmaat vraag ik aandacht voor de projecten door het geven van lezingen en door middel van exposities van pasteltekeningen die ik maak van de kinderen uit de townships.

Secretaris: Audrey Meesters

Audrey MeestersPer 1-05-2015 zal ik Alise Zijlstra vervangen i.v.m. haar drukke werkzaamheden. Alise zal zich op d achtergrond blijven inzetten voor Stichting Nemato.
Ik ben Audrey Meesters, 24 jaar oud en woonachtig in Schagen.
Tijdens mijn opleiding aan Stenden Hogere Hotelschool in Leeuwarden heb ik in 2012 ervoor gekozen om mijn minor Event Management voor 2,5 maand aan de Stenden University in Port Alfred te volgen.

Tijdens dit avontuur ben ik verliefd geworden op Zuid-Afrika, maar ben ik ook erg geschrokken van de grote armoede die in dit land heerst.

In deze periode bezocht ik diverse projecten in township Nemato en het opvanghuis JJH te Alexandria.
Omdat ik deze projecten van dichtbij heb meegemaakt en het ook mij geraakt heeft, wil ik mij graag inzetten voor de stichting Nemato.

 
Penningmeester: Ton Duijn

2015 01 28 Ton


In verband met drukke werkzaamheden van Hans de Waard is per 1-12-2014 het penningmeesterschap overgenomen door Ton Duijn.

 

 Bestuurslid: Alise Zijlstra

Alise Zijlstra

Mijn naam is Alise Zijlstra en ik kom uit Witmarsum. Ik ben 23 jaar oud. Voor mijn laatste jaar stage (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben ik elf maanden in Zuid Afrika geweest, in Port Alfred (2012-2013). Hier heb ik op twee verschillende projecten in de Nemato township gewerkt. Ook heb ik hier veel mensen leren kennen en zo ook Ellen.

Zodra ik weer in Nederland kwam werd ik benaderd door Ellen om mede bestuurslid te worden van de Nemato Foundation! Hier werd ik alleen maar heel erg blij van dus ik heb dan ook erg veel zin om mij honderd procent in te gaan zetten voor de foundation. Om op deze manier heel veel goeds te kunnen blijven doen voor alle projecten daar, ze hebben alle hulp hard nodig!


Bestuurslid: Günter Johannsen

Günter JohannsenMijn naam is Gunther Johannsen. Ik ben in 1939 in Duitsland geboren en in 1951 met mijn ouders naar Zuid Afrika verhuisd.
In 2000 ben ik met pensioen gegaan nadat ik mijn Computer Software Bedrijf had verkocht.
Naast de vele andere functies die ik vervuld heb, ben ik sinds 7 jaar bestuurder en penningmeester van Child Welfare Port Alfred.
Ik was ook jarenlang bestuurslid van Nemato Foundation SA totdat we in overleg besloten dat stichting Nemato per 1-10-2014 direct zou samenwerken met Child Welfare.
Sinds 1-5-2015 ben ik officieel bestuurslid van stichting Nemato.

 

BESTUUR NEMATO FOUNDATION SOUTH AFRICA

Ellen Fober, voorzitter

Gunther Johannsen, penningmeester

Susan Harty , secretaris

We all send our best wishes and thanks for the many projects that you have completed, that have benefitted the Nemato community.

Wilma Slieker President Rotary Anns Club

No one is born hating another person because of the colour of his skin, or his background or his religion.
People learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love
for love comes more naturally to the human heart than its opposite.

Nelson Mandela


100j educate children

   Stiching Nemato Gegevens
bank anbi

 Partin

2015 04 15 Banner staand

Go to top