JJH Foster Home Alexandria

Boknes

Elk jaar een terugkerend feest.
In februari en oktober hadden de kinderen en verzorgers van JJH Alexandria hun vakantieweekend in Boknes. Ze genoten van het strand, sport en spel en natuurlijk de braai.
boknes1boknes2boknes3boknes4

Ndlambe Lockdown Support Group

Tijdens de lockdown vormden een groep toegewijde mensen zoals Robin Hyde, f & b manager van Royal St.Andrews, Lunga Mcetywa en Ashley Backward, beide leden van Nemato Change a Life en David McGregor van Shaka Surf School samen met meer vrijwilligers de NLSG om de mensen in nood te helpen met voedselpakketten.
Wij als Nemato Foundation hebben hen vanaf het allereerste begin ondersteund.
De vrijwilligers deelden voedselpakketten, kleding en dekens, speelgoed voor de kinderen en zelfs hondenvoer uit.
Het was zo goed om te zien dat veel gezinnen door zeer moeilijke tijden werden geholpen.

Soup kitchen

Ook dit gehele jaar hebben we de soepkeuken ondersteund met een maandelijkse donatie. We bewonderen de toewijding van alle vrijwilligers die gezinnen in nood niet alleen voorzien van voedsel, maar ook van kleding en dekens.
Diny Hartleb is de geweldige vrijwilliger die al jarenlang voor de kleding zorgt. Ze neemt de kleren in, wast ze, zorgt ervoor dat het allemaal heel is en geeft het dan uit aan de baby's, kinderen en volwassenen die het het meest nodig hadden.
soepkeukensoepkeuken2soepkeuken3

Happy Homes

We zijn verheugd te kunnen vertellen dat het goed gaat met de kinderen en pleegmoeders van de Happy Homes. Tijdens de lockdown konden we ze voorzien van voedselpakketten en van "tuinvaten" waarin ze hun eigen groenten kunnen verbouwen.

En zoals ieder jaar gingen de pleegmoeders en kinderen kerstinkopen doen.
Nieuwe kleren voor iedereen en natuurlijk een kerstcadeautje.
Helaas waren er dit jaar door Covid geen zwemlessen of uitstapjes.
happy homes1happy homes2happy homes3

Sport projects

Helaas stonden tijdens deze lockdown de sportprojecten stil, maar we waren achter de schermen druk bezig met het komende jaar.

En we hebben geweldig nieuws.

We kwamen in contact met Barry Scharneck en na een paar ontmoetingen besloten we de Mzansi's Rugby Academy te steunen. Ze voorzien de kinderen uit Nemato en omstreken van rugby trainingen. Op deze manier blijven de kinderen van de straat.
MzansiRugbyAcademie1 2020

 

Meer goed nieuws

criketAcademy2020 1

In 2021 starten we 2 sportprojecten onder de paraplu van Stichting Nemato.

We lanceren Nemato Foundation Cricket Academy als ons eerste sportproject met de coach Thanduxolo Shotana, ook wel bekend als de coach van de Rainbows cricket club Port Alfred.

De cricket- en rugbytraining zullen beide plaatsvinden op de Nomzamo Secondary School in Nemato waar we enkele jaren geleden cricketnetten hebben gesponsord. We hebben een geweldige samenwerking met de directeur, de heer Mdana.

"Sport verenigt zich en het houdt niet alleen de geest gezond en het lichaam fit, het wekt ook discipline op" waren de woorden van meneer Mdana en daar zijn we het volledig mee eens.

Ons tweede sportproject zal zijn
Stichting Nemato Karate Academy met coach Clive Naido die al jaren bekend staat als karateleraar in Port Alfred en omgeving. De training vindt plaats in Station Hill.
We hebben het afgelopen jaar productieve ontmoetingen gehad met Clive en kijken uit naar onze samenwerking.
meer goed nieuws1meer goed nieuws2CriketAcademieflyer

Ga naar boven