Cluster Foster Home Port Alfred

In april zijn we met de kinderen, pleegmoeders en personeel van Child Welfare Port Alfred naar de Assegaai Trails geweest. Het vervoer kregen we aangeboden door Stenden University waarvoor onze dank. Het werd een onvergetelijke dag! We hebben diverse wandeltochten ondermomen en na afloop konden de kinderen heerlijk afkoelen in het meer.De zwemlessen kwamen hiervoor erg van pas. We beeindigden deze mooie dag met het eten van pizza bij Guido's. De allereerste kennismaking met pizza  voor de kinderen. Wat hebben we met z'n allen genoten!

cluster1cluster2

Door de inzet van Mia en Rein Versluis, het echtpaar dat vorig jaar vier weken als vrijwilliger het pleeghuis hebben gerenoveerd, konden wij nieuwe matrassen en matrasbeschermers kopen. Ze hebben hiervoor een fantastische fundraising gedaan. Voorts heeft stichting Nemato een wasmachine, koelkast en een magnetron aangeschaft voor het pleeghuis.

In Oktober zijn we met de kinderen en pleegmoeders gaan winkelen. Alle kinderen mochten zelf hun kerstkleding, nieuwjaars kleding en schoenen uitkiezen. En de pleegmoeders natuurlijk ook. Samen hebben we het mooi ingepakt en weggezet tot kerstmis.
Als afsluiting hebben we weer een lekkere pizza met z’n allen gegeten bij Guido’s.

cluster3

 
In Oktober ontvingen wij bericht dat vanaf 01-01-2019 het Pleeghuis zou worden gesloten vanwege financiële problemen, zoals het ontbreken van de jaarlijkse support van LOTTO. Child Welfare heeft hun uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat alle kinderen goed terecht zullen komen. Natuurlijk blijven we de kinderen en pleegmoeders in de toekomst ondersteunen op allerlei gebied..

 

NOMZAMO WOLVES, RAINBOW CRICKET CLUB en CRICKET op de basisschool

Naast de Nomzamo Wolves en de cricket club voor volwassenen The Rainbows, hebben we inmiddels ook een coach die naar de basis scholen gaat om daar cricket te introduceren. Hij heeft al meerdere toernooien voor de kinderen georganiseerd tussen de verschillende basisscholen.
criketteamkids

 Rainbows2Rainbows4 

 

Het is ons doel om de kinderen enthousiast te maken voor sport en om ze op deze manier weg te houden van de straat. We zijn zo blij dat we Phumezo als coach hebben – hij is een uitmuntende speler van The Rainbows. Phumezo zal de kinderen begeleiden en samenwerken met Chainz, onze contactpersoon van The Wolves en The Rainbows. Ook hij is een excellente cricket speler.

 Rainbows5Rainbows3Rainbows1

   

 

De Nomzamo Wolves hebben dit jaar helaas niet veel toernooien gespeeld, maar ze zullen volgend jaar een come back maken, beginnend op 19 Januari tegen Port Alfred High School. The Rainbows hebben een goed seizoen achter de rug en hebben meerdere trofeeen gewonnen. Dit jaar hebben we ze ondersteund met nieuwe netten, nieuw materiaal en nieuwe trainingspakken. Natuurlijk hebben we ze gesponsord om het succesvolle seizoen met een barbecue af te sluiten.

 

AFSCHEID CRICKET COACH

cricketcochfarwel1 in  cricketcochfarwell3I

cricketcochfarwell2

 JJH Foster Home Alexandria

Net zoals elk jaar hebben de kinderen en verzorgers van JJH pleeghuis genoten van twee weken op het kampterrein van Boknes. In Maart en November hebben ze genoten van sport en spel, zijn ze naar het strand geweest en hebben ze het weekeinde afgesloten met een barbecue. Een moment alle zorgen vergeten en onbekommerd kind kunnen zijn. Samen spelen en genieten van het leven.

Verder hebben we baby kleding en baby verzorgings artikelen gekocht voor de allerkleinsten. 

Voor kerst konden we ze verblijden met kerst kadootjes.

jjhpleeghuis1jjhpleeghuis2jjhpleeghuis3

Confident Girls

confidentgirlsIn oktober riep Temba , de founder van Confident Girls, de hulp in van stichting Nemato met het verzoek voor een projector voor zijn stichting.  Deze stichting zet zich in voor meisjes en voorziet hen van maandverband zodat ze gewoon naar school kunnen tijdens hun maandelijkse periode.  Ook geeft Themba lezingen op scholen waar hij verschillende onderwerpen die spelen in Zuid Afrika  ter sprake brengt, zoals tienerzwangerschap, gebruik van drugs en alcohol, pesten op school, verkrachting etc. 

Om de presentaties goed  te kunnen uitvoeren, hebben wij in oktober een projector, microfoons en een versterker gedoneerd.Wij dragen deze stichting een wam hart toe.
confidentgirls2confidentgirls3

Soepkeuken

We ondersteunen de soepkeuken, die 3 keer per week (warm) eten verzorgt voor hulpbehoevende mensen in Nemato eo en Bathurst met een maandelijkse donatie. Ook volgend jaar zullen we hen blijven ondersteunen. De nood is erg hoog.
soepkeuken1soepkeuken2soepkeuken3

De auto waarmee het eten wordt rondgebracht ( bakkie) is voorzien van logo's van alle bedrijven die hun ondersteunen, zo is de auto ook voorzien van ons logo.
soepkeuken4soepkeuken5

Tuin project bij Ingubo Safe Haven

Sinds kort is er een uniek project ontstaan op het terrein van Ingubo. Craig Ellis van de Rotary had het plan opgevat om een grote moestuin te beginnen om zo de kinderen van Ingubo van verse groente te voorzien. Een geweldig project waarbij hij plotseling hulp kreeg van enkele vrijwilligers uit Nemato. Als ondersteuning van dit project  hebben we tuingereedschap gedoneerd in oktober. Een succesvol project!
tuin1tuin2tuin3
tuin4

Zwemlessen talentvolle jongens

In het voorjaar hebben we 2 talentvolle jongens uit Nemato die uitblinken in atletiek gesponsord met zwemlessen. Ze hebben de ambitie om een triatlon te gaan volbrengen. Heel mooi om deze gemotiveerde jongens die kans te kunnen bieden.
zwemlessen1zwemlessen2zwemlessen3

 

Jeugdkamp He Reigns

JeugdkampHeReigns1JeugdkampHeReigns2JeugdkampHeReigns3Net als vorig jaar, hebben we ook dit jaar het jeugdkamp voor kinderen uit Nemato ondersteund met een donatie. Het is een leerzaam kamp waar veel relevante onderwerpen besproken worden. De  meeste ouders hebben geen geld om de kinderen te laten deelnemen, vandaar onze bijdrage. Ze hebben weer een mooie tijd gehad met elkaar.
JeugdkampHeReigns4

Ondersteuning Nemato Change a Life 

changealife2Wij hebben 2 solarpanels gedoneerd voor het mooie, nieuwe gebouw van Nemato Change a Life. Het gebouw is bijna klaar, echter moet het dak nog afgebouwd worden. Een voormalig lid van Nemato Change a Life, Daiman Marais kreeg de kans om een eigen bouwbedrijf te beginnen, echter moest hij daarvoor sponsors hebben. Toen wij het verzoek kregen om hem te sponsoren zodat hij zijn eigen bedrijf kan beginnen en het dak kan afbouwen, hoefden wij ons geen moment te bedenken.
changealife1 

Toneel groep

Dit najaar hebben we jeugd uit Nemato die een toneelgroep vormen ondersteund met verkleedmateriaal. Ook werden polo shirts besteld met hun naam en logo zodat ze een uniforme uitstraling hebben bij optredens, zoals bij het jaarlijkse Art festival in Grahamstown. Er werd voorts contact gelegd met Louise Hopkins, eigenaresse van het kleine theater aan de Warf street. Zij bood de groep zelfs een podium in haar mooie theater. We hopen dat dit een succes gaat worden.
 Toneel1Toneel3
Toneel2Toneel5

Ga naar boven