Ons hoofdproject van 2016, het Cluster Foster Home Port Alfred 

IMG 0578

 

-    Financiele adoptie

  Vorig jaar hebben we in samenwerking met Child Welfare een plan opgesteld om de kinderen van het Cluster Foster Home Port Alfred financieel te adopteren. Op deze manier hebben de kinderen meer kans op een goede toekomst. Van de 10 kinderen die er momenteel verblijven, zijn er al 7  "geadopteerd". We zijn hier erg blij mee. Voor 30 euro per maand kunt U bijdragen aan hun toekomst ( eventueel als vereniging of vriendengroep)

 Er is een briefwisseling mogelijk met de kinderen en ook wordt U op de hoogte gehouden van de studie resultaten en natuurlijk hoe het met de kinderen gaat.Wat ook erg mooi is aan dit project is dat de kinderen zich speciaal voelen, wetende dat er in Nederland mensen zijn die om hun geven. We hopen nog voor 3 kinderen een sponsor te vinden.

IMG 9588

 -   Zwemles 

FullSizeRenderIMG 9067

 

 

 

 

 

 

 

 


Omdat we vinden dat leren zwemmen in een waterrijke omgeving erg belangrijk is voor kinderen, heeft stichting Nemato besloten om de kosten voor zwemles voor de pleegkinderen van Cluster Foster Home Port Alfred voor haar rekening 
 te nemen. Geweldig om te zien dat de kinderen die eerst bang waren voor water, nu al heerlijk zwemmen en ongedwongen spelen in het water. Wat een vooruitgang. Op dit moment hebben de 4 oudste kinderen zwemles en vanaf januari 2017 hopen we dat alle 10 kinderen zwemles zullen gaan krijgen. 

 -   Kamp en Game drive Mansfield

 IMG 9269IMG 9313IMG 9333

IMG 9345IMG 9354IMG 9285

IMG 9296

Het kamp op 12-13 november met de kinderen van  het Cluster Foster Home Port Alfred was een absoluut hoogtepunt. Bij Mansfield Game Reserve in Port Alfred, prachtig gelegen aan de Kowie River, konden de kinderen naar hartelust spelen en zwemmen. Zowel de kinderen alsook de pleegmoeders en begeleiders en ook Ellen en Karin en Gunther van stichting Nemato genoten volop deze 2 dagen. Voor het eerst in hun leven een game drive meemaken, was voor de kinderen 1 van de hoogtepunten. De ontmoeting met Gambit, de tamme giraffe, was ook erg bijzonder.  's Avonds genieten van een kampvuur met een braai en slapen hoog in de berg in een grote tent met stapelbedden, met riant uitzicht over het terrein en natuurlijk de mooie sterrenhemel. De jongens en hun begeleiders aan de ene kant en de meisjes met hun begeleiders aan de andere kant zorgden eerst nog voor een disco op hun slaapplaats alvorens een korte nacht in te gaan. Het vervoer van de kinderen van en naar het reserve werd geregeld door Stenden University, waar we erg dankbaar voor zijn.

Dit was voor het eerst dat stichting Nemato een kamp voor deze kinderen sponsorde. Het heeft zo'n onuitwisbare indruk gemaakt, dat we hebben besloten het volgend jaar weer te doen. Het is zo belangrijk voor de kinderen en de pleegmoeders om er even onbezorgd uit te zijn. 

-  Speelterrein

Vorig jaar werd het startsein gegeven voor een speelveld op het terrein van het Foster Home Port Alfred. We vinden het zo belangrijk dat de kinderen hun energie op een positieve manier kwijt kunnen door middel van sport en spel. 

Het terrein is nu voorzien van schommels, klimre en een  trampoline. Voetbalgoals en een volleybalnet moeten het geheel nog afmaken. Helaas heeft de bouw wat vertraging opgelopen, maar gelukkig is het voor de december vakantie klaar. De officiele opening zal in februari 2017 zijn. 


IMG 9584

 

 

 

Tandenpoets project

 IMG 8516IMG 8964IMG 9176

IMG 9179IMG 9567

Na een gedegen instructie van mondhygieniste Ineke Ras heeft Ellen tijdens het bezoek in oktober/november wederom poetsinstructies gegeven bij verschillende projecten. Bij de creche op het terrein van JJH Foster Home Alexandria, bij het Skillscenter ( waar mensen met een verstandelijke beperking een beroep leren) in Nemato en tijdens het uitje in Mansfield aan de kinderen van Foster Home Port Alfred. Iedereen werd verblijd met een bakje met hierin een tandenborstel, tandpasta, gedoneerd door Ineke. Ook doneerde de firma Cloetta gebitsreinigende snoepjes met vit.D.

FullSizeRender

 

 

 

 

Na afloop kreeg iedereen een mooi persoonlijk diploma met poetsinstructies mee naar huis.

 

 

JJH Foster Home Alexandria

-  Vakantie weekend Boknes april

 9B14295A 430C 40A2 BBC1 D46C516B6F7F

In april werd het eerste vakantie weekeinde van 2016 georganiseerd. Een heel bijzonder weekeinde omdat de huwelijksvoltrekking plaatsvond van Candice ( dochter van Molly en Neels van JJH ) en Eugene. Op deze manier kon iedereen erbij zijn en deel uitmaken van het grote feest. Het werd een fantastisch weekeinde.

 

  -   Vakantie weekend Boknes oktober

IMG 8896IMG 8875IMG 8899

IMG 8920

 

In het weekeinde van 28-30 oktober vond weer het 2e weekeinde Boknes plaats. Alweer bijna traditie dat de 80 kinderen en verzorgers naar Boknes gaan om een heerlijk weekeinde met elkaar door te brengen dichtbij het strand. Het is altijd weer heerlijk om te zien hoe iedereen ervan geniet om even weg te zijn van het pleeghuis en  onbezorgd geniet van elkaar middels spel, sport en strand. Even alle zorgen vergeten.

  

-  Crèche

IMG 9256

IMG 9259

In november konden we de 18 kinderen van de goedlopende creche op het terrein van JJH Foster Home Alexandria verblijden met nieuwe rugzakken en knutselspullen. De creche werd vorig jaar op het eigen terrein geopend en is een groot succes.

Nyrocco Bam, dochter van Molly en Neels Bam, de oprichters van JJH Foster Home, zwaait er de scepter en ze doet dit vol overgave en met een groot succes. Het is zo mooi om te zien wat een enorme vooruitgang de kinderen hebben gemaakt in 1 jaar tijd!

  

Dagopvang gehandicapte kinderen in Nemato 

 IMG 5009IMG 5010IMG 5013

IMG 8941IMG 89442016 11 27dagopvang gehandicapten

De dagopvang werd vorig jaar op 4-11 feestelijk geopend. Daarna moest er nog hard gewerkt worden aan het interieur en de benodigde materialen moesten nog aangeschaft worden. Bij het bezoek in oktober dit jaar zag alles er keurig uit, alles mooi in de verf en er zijn prachtige materialen voor de gehandicapte kinderen aangeschaft.

De 4 geschoolde medewerkers zijn er helemaal klaar voor. 2 keer per week leggen ze huisbezoeken af en 2 keer per week begeleiden ze ( de moeders met hun ) kinderen die naar de dagopvang komen. Echter is het vervoer een groot probleem, vaak zijn de moeders niet in staat om met hun kind naar de opvang te komen zonder gedegen vervoer. We zijn in beraad om hier een oplossing voor te vinden. 

 

 

 Koelkast en diepvries gedoneerd aan Nemato Change a Life

 IMG 8792IMG 8780

De stichting Nemato Change a Life diende bij ons een verzoek in voor het verkrijgen van een nieuwe koelkast en diepvries.Een verzoek waaraan wij graag wilden voldoen aangezien deze stichting enorm veel betekent voor de kinderen in Nemato. Ze verzorgen huiswerkbegeleiding,  de kinderen krijgen er een warme maaltijd en ze bieden de kinderen sportlessen aan,waaronder roeien, schermen en trampolinespringen. Een aantal kinderen zijn zelfs in Nieuw Zeeland geweest eind oktober en hebben de 1e en 3e plaats behaald bij het kampioenschap trampolinespringen! Een geweldig project waar de oprichter Jan Blom enorm trots op kan zijn. 

 

  Ingubo

IMG 8998 IMG 9190IMG 9201

Het bord met ons logo hangt nu ook bij INGUBO, de veilige haven waar kinderen na school een warme maaltijd krijgen (welke door ons gedoneerd wordt ) en waar ze huiswerkbegeleiding krijgen of even heerlijk kunnen spelen. INGUBO  probeert de kinderen weg te halen en weg te  houden van de vuilnisbelt  en ze te stimuleren ( weer) naar school te gaan. Ze zorgen dat de benodigde papieren in orde zijn en er worden schooluniformen en schoenen aangeschaft vanuit donaties. Stichting Nemato ondersteunt Ingubo met een maandelijkse donatie voor boodschappen waardoor mama Rose en mama Pumla in staat zijn om de kinderen elke dag een maaltijd te bieden. In 2017 zullen we dit programma voortzetten. 


100j educate children

Ga naar boven