Happy Homes

HET VERHAAL ACHTER DE HAPPY HOMES

Het pleeghuis in Port Alfred olv Child Welfare waar 2 pleegmoeders met 10 pleegkinderen verbleven, is per 1-12-2018 officieel gesloten, vanwege geld gebrek.
2 kinderen zijn ondergebracht bij familie en de pleegmoeders wonen nu samen met ieder 4 pleegkinderen in hun eigen huizen.

Als Stichting Nemato hebben wij besloten om de zorg van de kinderen enIMG 7827HappyHomes pleegmoeders op ons te nemen en ze te ondersteunen waar nodig is. Door middel van ons concept "support a Child", willen wij er voor zorgdragen dat deze kinderen een goede toekomst tegemoet zullen gaan. 2 kinderen genoten al erg goed onderwijs op een heel goede basisschool in Port Alfred. Omdat wij erg belangrijk vinden dat ze goed onderwijs genieten, hebben wij besloten om de taxi kosten voor hun transport voor onze rekening te nemen. Ook vinden wij de continuiteit van de zwemlessen erg belangrijk en we hebben geregeld dat de kinderen vanuit hun huidige woonplaats elke maand een hele dag gebruik kunnen maken van het zwembad in Port Alfred. 

IMG 7834HappyHomes

We hebben kunnen regelen dat de pleegmoeders elke maandag fruit en groenten, welke door de winkel niet meer wordt verkocht, maar wel nog heel goed is, gratis kunnen ophalen. Wij zijn de eigenaren van Fruit & Veg uit de Wharf Street ontzettend dankbaar voor dit gebaar.

De naam Happy Homes komt voort uit onze gesprekken met de pleegmoeders die aangeven dat ze erg gelukkig zijn met de huidige situatie en dat het heel goed gaat met hun en met de kinderen, in samenspraak hebben we besloten om de huizen, Happy Homes te noemen. Weliswaar niet zichtbaar op de huizen, maar meer als naam aanduiding voor ons project.

In maart heeft Ellen een bezoek gebracht met Lizo, onze secretaresse en voormalig medewerkster van Child Welfare, samen met Shangie, een bouwondernemer, om naar de staat van de huizen te kijken en te zien wat verbeterd moet worden. Inmiddels is het dak bij Vivians huis gerepareerd en hebben we een grote kledingkast aangeschaft. Bij Hilda's huis hebben we een complete badkamer laten bouwen en tevens een kledingkast geplaatst.
IMG 7822HappyHomesIMG 7826happyHomes

 

VERJAARDAG VIVIAN

Op 24 maart hebben we met zn allen bij Guido's Vivians verjaardag gevierd. Het werd een eerbetoon aan Vivian, de pleegmoeder die altijd voor de pleegkinderen, haar eigen kinderen  en ook haar kleinkind klaarstaat, die allemaal bij haar in huis wonen.

IMG 6748HappyHomesIMG 6727HappyHomes

FUN DAY

In oktober organiseerden we een speciale dag voor de kinderen. We vertrokken 's ochtends naar de winkels om kerstkleding uit te zoeken. Dit is een traditie en de kinderen vinden het geweldig. Daarna zijn we met z'n allen naar kiddies beach gegaan waar ze zich in het water vermaakten met oa waterpistolen. Toen het vloed werd, pakten we onze spullen en vertrokken we naar Harry B's waar we de mooie dag afsloten met een heerlijke hamburger. Moe maar voldaan keerden de kinderen en de pleegmoeders, Vivian en Hilde, huiswaarts. Af en toe zo'n dag organiseren voor de kinderen is ontzettend waardevol en wij danken dan ook de support ouders in Nederland die dit alles mogelijk maken voor onze Happy Homes.

IMG 7754 project1IMG 7755project1IMG 7756project1

JJH Foster Home Alexandria

BOKNES

Twee keer per jaar worden alle kinderen en verzorgers van JJH uitgenodigd voor een vakantie weekeinde in Boknes. De kinderen genieten van sport en spel en gaan in groepjes naar het strand om heerljk met elkaar te spelen en even alle zorgen te vergeten. Stichting Nemato vindt dit erg belangrijk en al vele jaren zijn deze uitjes een groot succes. Ze worden altijd in het voorjaar en najaar georganiseerd.

 IMG 7793JJHfosterHomeIMG 7794JJHfoterHomeIMG 7796JJHfosteHomeIMG 7797JJHfosterHome

 

VOORLICHTING HIV/AIDS

Op 27 maart hebben we in samenwerking met de stichting Confident Girls een lezing georganiseerd over HIV/AIDS. Zeer waardevol omdat er is gebleken dat er nog veel stigma's bestaan omtrent HIV/AIDS. Het werd een zeer geslaagde dag met veel interacties van de jeugd die de lezing bijwoonden.
IMG 7832hiv1IMG 7833hiv2

 

WENDY HOUSE

Er werd een aanvraag gedaan voor een Wendy Huis, een houten huis op het terrein van JJH. Het huis werd in mei neergezet en dient nu als kantoor waar oa de medische gegevens van de kinderen worden opgeslagen. 

 IMG 7805JJHfosterHomeIMG 7798JJHfosterHome

Behalve dat de kinderen naar Boknes gingen, werden de grotere kinderen in groepjes uitgenodigd om naar de bioscoop in Port Alfred te gaan. De bioscoop die weer opnieuw haar deuren heeft geopend. De kinderen werden door het bioscoop personeel op popcorn getrakteerd.

 

Nemato Foundation CricketIMG 7799criketcompetitie1IMG 7800criketcompetitie2IMG 7801criketcompetitie3

NA SCHOOLS CRICKET

Dit project zijn we vorig jaar al gestart. We hebben een coach aangenomen die de basisschool leerlingen na schooltijd cricket les geeft. Er zijn 4 scholen bij betrokken, namelijk, Dambuza , Mtyobo, Station Hill en Port Alfred lagere school. In april en oktober werd er een competitie gestart tussen de 4 scholen. Het werd een groot succes.

WERELD TOERNOOI CRICKET

In juli werd er een heel groots evenement georganiseerd wat meerdere malen de krant haalde. Een wereld toernooi cricket voor de kinderen. Het werd een onvergetelijk evenement waar uiteindelijk Station Hill met de prachtige beker huiswaarts ging.
Het was echt fantastisch georganiseerd en op de finale dag op 13 juli werden de spelers zelfs door majorettes naar het veld begeleid.

IMG 7808cricketworldcup1IMG 7809cricketworldcup2IMG 7810cricketworldcup3

IMG 7817cricketworldcup4IMG 7820cricketworldcup5IMG 7813cricketworldcup6

Port Alfred got talent show.

IMG 8035Asher

Op 12/10 hebben we een jonge dame, Asher, tot dan woonachtig bij JJH, gestimuleerd om mee te doen aan Port Alfred got talent. Samen met alle kinderen en pleegmoeders van Happy Homes gingen we ernaartoe om haar aan te moedigen.
Overtuigd van haar zangkwaliteiten, ging ze inderdaad met de eerste prijs ( R1000) ervandoor. Wederom een prachtige dag en ontzettend goed voor haar zelfvertrouwen.

 

NOG MEER TALENT
Siphenati Dike, een jongeman van 18 jaar oud, een voormalig bewoner van JJH, wordt door ons al jaren begeleid en ondersteund ivm zijn artistieke kwaliteiten.
In oktober hebben wij contact gelegd met Amy Muir van Art and Craft Gallery in Bathurst om te vragen of zij de schilderijen van Siphenati zou willen tentoonstellen.
En sinds oktober 2019 zijn zijn schilderijen te bewonderen in de galerij.
We zijn Amy ontzettend dankbaar dat zij Siphenati een podium geeft.

 IMG 7757PortAlfredGot TalentIMG 7758PortAlfredGotTalent

Rainbow cricket club

Dit is helaas het laatste jaar dat wij Rainbow cricket club kunnen ondersteunen.
We konden hen verblijden met prachtige shirts en mooie trainingspakken. Natuurlijk allemaal voorzien van het Nemato Foundation logo.
Ook was er nog uitrusting nodig, wat we nog voor hun hebben kunnen aanschaffen.

We wensen ze heel veel succes toe in de toekomst en we blijven fan!!

IMG 7762rainbowIMG 7752rainbowIMG 7753rainbow

Port Alfred Soupkitchen

De Port Alfred Soupkitchen wordt nog steeds door ons ondersteund met een maandelijkse bijdrage.
Ze voorzien ontzettend veel mensen in Nemato en omstreken van een broodnodige en voedzame maaltijd.

He Reigns jeugdorganisatie

Op 25 september hebben wij een jeugddag van He Reigns jeugd organisatie gesponsord.
MZ sprak de jeugd, waaronder ook de kinderen van de Happy Homes, toe over onderwerpen waar de jeugd in de townships mee te maken hebben.
Een hele leerzame en waardevolle dag, welke werd gehouden bij Mansfield Game Reserve.
IMG 7804Reigsjeugddag

Eye Scan oogkliniek Port Alfred

Op 19 december kreeg Ellen een YAG läser overhandigd door dhr. Gerritsen, kliniek manager van Eye Scan voor de oogkliniek in Port Alfred waar de inwoners van Nemato gratis consult krijgen. De oogkliniek is gelegen in het oude gedeelte van het ziekenhuis en wordt gerund als een project van Rotary Port Alfred.

 IMG 7759eyescan

Ga naar boven