Nomzamo Secondary School

- NOMZAMO WOLVES

Een nieuw, bijzonder  project wat weer " bij toeval" op ons pad kwam!

 In november 2016 werd ons gevraagd om cricket netten te sponsoren voor de jeugd van Nomzamo Secondary School in Nemato. Na een bezoekje aan de school besloten we dit verzoek te voldoen omdat we van mening zijn dat sport beoefenen erg goed is voor de jeugd en zeker voor de jeugd in Nemato. Bij ons volgende bezoek in februari 2017 gingen we een kijkje nemen bij de herstelde cricket pitch en kennis te maken met de coach en tevens leraar van het nieuw gevormde cricket team de Nomzamo Wolves, Gareth Mitchell. Na een positief gesprek met de coach besloten we de gehele uitrusting te sponsoren om  ze zo een goede start te geven. Dinsdag daaropvolgende, 21 februari, bezochten we hun eerste cricket match bij Port Alfred High School. Het verschil in teams viel direct op doordat de jeugd van Port Alfred High School in mooie witte cricket pakken speelden en de jeugd van Nemato in hun eigen kleding. Om gelijkwaardigheid met alle teams te bewerkstelligen, besloten we ter plekke ook tot sponsoring van cricket kleding. 

Overal waar ze nu spelen zullen ze gelijk zijn aan alle andere teams. Ze zijn heel trots, bijzonder gemotiveerd en maken op deze manier een mooie start als nieuw cricket team uit Nemato.

 

 IMG 0975IMG 0980

 vlnr Gareth Mitchell, Ellen Fober, 2 cricket spelers, MZ      Het terrein wordt door de spelers zelf erg goed onderhouden 

IMG 0976image1

Cricket match in febr. bij Port Alfred High School                 De nieuwe uitrusting 

IMG 0979IMG 0978

Nomzamo Wolves                                                                Nomzamo Wolves in hun nieuwe tenue

Nu aan het einde van het jaar hebben de Nomazmo Wolves al enkele wedstrijden gewonnen. Ze zijn zeer gemotiveerd en trainen elke dag. In oktober is er zelfs een tweede team gevormd. Ook zij spelen in nieuwe tenues voorzien van het stichting Nemato logo . Enkele spelers van de Nomzamo Wolves spelen nu zelfs af en toe in het volwassen team, eerste liga bij de Rainbow Warriors. Een succesverhaal!!!

2017 12 Nomazmo Wolves

 

 

 

 

 

 

 

- Schaakspel

In oktober hebben we het idee van de leerkracht Gareth Mitchell ondersteund met de aanschaf van schaakspellen. Sinds die tijd is er een schaakclub gevormd en elke pauze oefenen ze in Gareth's klaslokaal. Hun uiteindelijke doel is om mee te gaan doen aan competities.

 schaakspel1schaakspel2

 

CLUSTER FOSTER HOME PORT ALFRED 

-  Officiele opening van het speelterrein

Op maandag 27 februari was de officiele opening van het speelveld op het terrein van de 2 pleeghuizen. Mooie speeltoestellen, een trampoline en voetbalgoals werden geplaatst zodat de kinderen na school even op een positieve manier hun energie kwijt kunnen alvorens met hun huiswerk aan de slag te gaan. Iedereen heeft volop genoten van deze dag en ze genieten elke dag van het mooie speelterrein.

 

IMG 0681IMG 0690

 een mooie taart hoort bij de festiviteiten

image1 vervangFullSizeRender1

                                                  

 

-  Zwemlessen

 Vorig jaar zijn we gestart met zwemlessen voor de oudste 4 kinderen van het Cluster Foster Home omdat we van mening zijn dat zwemvaardigheid erg belangrijk is in een waterrijke omgeving. 

Sinds januari van dit jaar krijgen alle 10 kinderen zwemlessen. Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen zich nu in het water begeven, waren ze eerst nog bang om water in hun gezicht te krijgen, zwemmen ze nu al zelfstandig rond in het zwembad. 

IMG 0266IMG 0350

 

FullSizeRender kopie

 

  

 

-  Uitje Mansfield

Op zaterdag 18 februari hadden we weer ons jaarlijks uitje naar Mansfield Game Reserve. Het vervoer werd verzorgd door Stenden University, de kinderen en begeleiders werden om 10 uur opgehaald. We waren blij dat het een mooie, zonnige dag werd. Er werd weer genoten van het speelterrein en het  zwembad. Aan het einde van de dag genoten alle kinderen van een heuse game drive. Als afsluiting hadden we een braai waar Gambit, de tamme giraf alsook de struisvogel een graantje wilden meepikken. Vanwege onweersbuien moesten we ons uitje eerder dan gepland beeindigen, maar het was weer een zeer geslaagde dag.

 

 

FullSizeRender3FullSizeRender kopie 2

 vanwege de privacy van de kinderen zijn de gezichten onherkenbaar gemaakt

FullSizeRenderFullSizeRender2

                                                                                               Gambit also wants to join the braai

 IMG 0435

 

  Op vrijdag 6 oktober genoten we van ons tweede uitje naar Mansfield Game Reserve. Dit keer besloten we om met de boot te gaan, omdat de kinderen nog nooit een boottrip hadden meegemaakt.Ze genoten zichtbaar. We hadden weer een ontzettend leuke dag en Gambit, de tamme giraf, kwam ons natuurlijk weer even vergezellen. Na het nuttigen van een lekkere lunch, gingen we weer met de boot terug naar Port Alfred.

 

-  Naaimachine

In oktober hebben we ook voor het foster home een naaimachine gekocht. Op deze manier kunnen we dmv naailessen de kinderen vaardigheden leren. En zeker ook handig voor het verstellen of maken van hun eigen kleding.

Naaimachine 1Naaimachine 2

  

 

-  Trainingspakken

Voor de winterperiode hebben we trainingspakken voor school aangeschaft.

 

IMG 0981IMG 0982

 

 

 We zorgen er ook voor dat de kinderen nieuwe schoolschoenen krijgen, evenals schooluniformen indien noodzakelijk.

meisjesschoenenjongensschoenen

JJH FOSTER HOME ALEXANDRIA

-  Schoolschoenen

In januari bereikte ons het verzoek voor donatie van school schoenen voor een aantal kinderen van JJH Foster Home Alexandria. We zijn blij dat we aan dit verzoek hebben kunnen voldoen. Een voorwaarde om in Zuid Afrika naar school te kunnen is dat je in het bezit moet zijn van een geboortecertificaat, je moet een schooluniform hebben en in het bezit zijn van schoolschoenen. Gelukkig hebben we het nog voor het nieuwe schoolseizoen kunnen regelen.

IMG 0993IMG 0992

 

 

 

-  Disco

Op 25 februari organiseerden we weer voor de 3e keer een disco voor iedereen van JJH Foster Home Alexandria. Het werd weer een groot feest, waarbij zelfs de allerkleinsten stonden te swingen!! Even alle zorgen vergeten. 

De geweldige discjockey die dit allemaal mogelijk maakt, is onze vriend Carlos Cruz uit Port Alfred. Hij geniet zelf volop bij het zien van zoveel blije gezichten.

FullSizeRender kopie

Een groepsfoto na de disco, sommige kinderen sliepen al, vermoeid van de hele middag dansen 

IMG 0552image1

 Het was weer 1 groot feest!!!FullSizeRender

 

 IMG 1088

Onze vriend Carlos Cruz is op 6 juli overleden. We zullen hem herdenken als een geweldige man met een hart van goud!!!

 

 

 

-  Vakantie weekeinde Boknes

Van 17 tm 19 maart genoten de kinderen en care givers van JJH Foster Home wederom van hun jaarlijks uitje naar Boknes. Dit uitje organiseren we 2 keer per jaar zodat iedereen even hun zorgen kan vergeten en de kinderen heerlijk bij het strand kunnen spelen. Elke keer is het weer feest voor de kinderen, maar ook voor de verzorgers. 

 

FullSizeRender kopie

Genieten in zee 

FullSizeRenderIMG 0988

en natuurlijk ook even poseren                                           Neels maakt op zondag altijd "Potje" waarvan iedereen smult

 

IMG 0987IMG 0986

Heerlijk spelen met elkaar op het kamp terrein van Boknes 

 

IMG 0879

Van 6 tm 8 oktober vond het tweede Boknes weekeinde plaats. Na een periode van regen, was het gelukkig droog dit weekeinde. Wederom hebben de kinderen en begeleiders enorm genoten van sport, spel, strand en lekker eten. Even de zorgen van alledag vergeten en genieten!!!

strand1strand2strand3

 

-  Liam en Madison

In januari werden 2 baby's geboren. 1 van de moeders verblijft zelf ook bij JJH Foster Home, de andere baby is achtergelaten.
Er kwam via Face Book een verzoek om ondersteuning voor Liam en Madisonin de vorm van  luiers, verzorgingsartikelen en kleding.
Gelukkig konden we aan dat verzoek voldoen. 

FullSizeRender6

 

Ingubo 

IMG 0729

Mama Rose bezig met het bakken van brood in de oven die door stichting Nemato is gedoneerd.Net als voorgaande jaren ondersteunen we Ingubo met het verzorgen van een warme maaltijd per dag voor de kwetsbare kinderen van township Nemato

FullSizeRender4 

image1

 

 

Skills Centre

Nieuwe naaimachines voor het Skills Centre

In oktober hebben we het Skills Centre in Nemato waar studenten met een beperking een vak leren, kunnen verblijden met 2 nieuwe naaimachines.

skills centre1skills centre2


100j educate children

Ga naar boven