Nemato Change a Life 2021

In april hebben we een LED-projector en scherm voor hun klaslokaal geschonken. Het is een grote hulp voor het tonen van educatieve video's aan de kinderen.
Change a Life

Nemato Foundation Cricket Academy

Een paar jaar geleden hebben we cricketnetten opgezet op de Nomzamo Secondary School in Nemato. Helaas waren de palen en netten vernield.
Op 1 april ging onze penningmeester, Gunther, samen met onze nieuwe coach Thanduxolo naar Nomzamo om onze plannen te bespreken.
Op 30/4 hebben we nieuwe cricket voorzieningen opgebouwd.
We gaan ons voorbereiden op een mooi, nieuw seizoen.
NomamoCricket2021CricketAcademie2021 2CricketAcademie2021 3

Mzansi Rugby Academy

Er kwam een aanvraag van coach Barry Scharneck of wij het voor onze rekening wilden nemen dat het sportveld bij Nomzamo school weer in goede staat kon worden gebracht.
Omdat wij sport voor de jeugd van Nemato erg belangrijk vinden, hebben wij hiervoor zorggedragen.
Het terrein is weer toegankelijk en er kan weer volop gesport worden.

Rugby4

MzansiRugbyAcademie1MzansiRugbyAcademie2MzansiRugbyAcademie3

Persoonlijke projecten

Asher Bam die bij JJH Foster Home opgegroeid is, is nu een gekwalificeerde verpleegster en heeft hierdoor een baan gevonden in Kenton
Asher BamHierdoor kan zij nu in haar eigen levensonderhoud voorzien en dat van haar zoontje Jordan.
De Nemato Foundation heeft haar training gesponsord en we zijn erg trots op haar prestatie

Vakantieweekeinde Boknes

Elk jaar organiseren wij voor de kinderen en verzorgers van JJH Foster Home meerdere vakantie weekeinden. Even de zorgen vergeten en genieten met elkaar van sport, spel en strand.
2 keer per jaar met z’n allen naar Boknes. In het voorjaar en najaar. Het hele jaar kijken ze er naar uit.
En traditie getrouw maakt Neels Bam altijd een heerlijke potjie voor de laatste dag als afsluiting.
Wederom heeft iedereen weer genoten.
 
boknes1boknes4
boknes2
boknes3

Soepkeuken

Net zoals voorgaande jaren hebben we ook dit jaar de soepkeuken ondersteund. Dit zullen wij ook de komende jaren blijven doen omdat de armoede in Nemato en omliggende townships heel hoog is. Door Corona is de situatie nog verergerd.
We zijn heel blij dat er in Port Alfred zoveel enthousiaste vrijwilligers zijn die ervoor zorgdragen dat 2 keer per week warme soep wordt gemaakt en andere etenswaren worden gesorteerd en rondgebracht.
soepkeuken1soepkeuken2soepkeuken3
 

Nemato Foundation Karate Academy

Sinds dit jaar zijn we gestart met ons geheel nieuwe project, Nemato Foundation Karate Academy. Onze coach Clive Naido die alom bekend staat als de karate coach in Station Hill wilde graag met ons samenwerken.

Naast kinderen die een bijdrage betalen aan Clive voor de lessen, ondersteunen wij natuurlijk ook kinderen uit gezinnen die dat niet kunnen betalen. Wij hebben dan ook de karate pakken gesponsord.
2 keer per week wordt er getraind in verschillende leeftijdsgroepen.
In augustus hebben wij de hal waar getraind wordt, voorzien van goede karate matten zodat de kinderen zich niet zo snel zullen bezeren.
Ook hebben we heel veel nieuw materiaal aangeschaft, zoals boksballen, kettlebells en nog veel andere materialen om de trainingen nog uitdagender en gevarieerder te maken.
Op 13 december is ons bestuurslid Chainz samen met Clive en de pupillen naar Port Elizabeth gegaan voor het behalen van de verschillende banden. Het was een zeer succesvolle dag en alle kinderen zijn geslaagd.
Evenals de cricket kids hebben ook de karate kids het seizoen afgesloten met een braai.

 karate1karate2karate3
karate4karate5karate6

Nemato Foundation Cricket Academy 2

Op 22 mei organiseerde onze coach een T20 toernooi voor onze cricket spelers. Het wed een groot succes. Ook op 16 juni werd er een wedstrijd gespeeld. Als er geen Corona restricties zijn, wordt er een aantal keren per week getraind, zodat de kinderen na school van de straat zijn. Heel belangrijk in de omgeving waarin ze opgroeien. Een omgeving met veel uitdagingen.
Op 6 juli konden ze een heel nieuwe cricket uitrusting in ontvangst nemen en in december hebben we de cricket pitch weer voorzien van een gloednieuwe laag zodat er weer volop getraind kan worden.
Ook werd in december het cricket seizoen werd afgesloten met een heerlijke braai waar de kinderen en coach Thanduxolo ook nagenieten van de behaalde resultaten.

We willen onze dank uitspreken naar Thanduxolo’s moeder, Priscilla, die na elke wedstrijd de cricket kleding wast en strijkt en zorgt dat de kinderen er de volgende wedstrijd weer tip top uit zien.

cricket1cricket2

cricket4cricket5

cricket3cricket6

Ga naar boven