Vrijwilligers

oktober  2018: Wij zijn ( tijdelijk) gestopt met het werven en begeleiden van vrijwilligers bij onze projecten. We kunnen vrijwilligers doorverwijzen naar Mariettes Child Care of bij Hand in Hand in Ghana.

vrijwilligerswerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij onze projecten zijn vrijwilligers van harte welkom. Je bepaalt zelf de periode van je verblijf en het project waar je wilt werken.
De kosten voor het vrijwilligerswerk zijn bewust laag gehouden en worden besteed aan jouw verblijf, transfer van en naar het vliegveld, transport naar de projecten en aan de begeleiding.

Je verblijft in een B&B in Port Alfred ( ontbijt inclsief) of in een appartement in het dorp 

Omdat stichting Nemato het belangrijk vindt dat de vrijwilligers wat toevoegen aan projecten en aan de kinderen, verzoeken wij jou dat je bij jezelf nagaat wat jij zou kunnen toevoegen. Denk hierbij aan bv tandenpoetsproject, voorlichting over hygiene, sport, creatief bezigzijn etc.

In de weekeinden is er ruimte genoeg om de mooie omgeving te verkennen en bv een safari te doen in het Addo Elephant park ( malariavrij) of Sibuya of Kariega Game Park. Met diverse lokale partners zijn afspraken gemaakt voor een zeer geslaagde vrijetijdsbesteding. 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Ellen Fober ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Enkele van onze projecten waarbij we vrijwilligers kunnen plaatsen

Huisbezoeken met Child Welfare

vrijwilligers huisbezoeken1vrijwilligers huisbezoeken2De vrijwilligers krijgen  de mogelijkheid om met de medewerkers van Child Welfare mee te gaan op (onaangekondigde) huisbezoeken. Op deze manier krijgen zij een goed zicht op de ( thuis)situatie van veel pleegkinderen en maakt men kennis met township Nemato en het fantastische werk wat Child Welfare in Nemato en omliggende townships verricht.

Foster Home Port Alfred

vrijwilligers proj fosterhome portalfred1Het Foster Home Port Alfred is een project van Child Welfare.Het Foster Home is verdeeld in 2 seperate woningen , waar in iedere woning 6 kinderen verblijven, ieder met 1 pleegmoeder. Normaal gesproken wijzigt de samenstelling van de kinderen telkens, echter blijven deze kinderen die er nu zijn wegens omstandigheden totdat zij 18 jaar worden. De leeftijd varieert van 3 jaar tot 14 jaar.

Pre school

2015 03 27 Pre school vrijVrijwilligers zijn van harte welkom bij de pre school in township Nemato om de leidsters te assisteren met de overvolle klassen. Ter voorbereiding  op de werkzaamheden heeft de stichting na het volgen van een workshop voor leraren en andere geinteresseerden in februari 2015 een 3-tal boeken en dvd gekocht van Renee Lighton Education. Renee legt uit hoe je met (wegwerp)materialen de kinderen op een speelse manier dingen kan leren en de aandacht vast kan houden.

Omdat de stichting Nemato het belanrijk vindt dat de vrijwilligers ook toegevoegde waarde hebben voor de projecten, kunnen ze zich dmv deze materialen thuis al voorbereiden dmv deze boeken en dvd.

Gehandicaptenschool Enkuthazweni

Kinderen enkuthazweniIn Enkuthazweni krijgen gehandicapte kinderen uit township Nemato les. Voor de vrijwilligers is er de mogelijkheid om de leraren te ondersteunen bij de lessen en 1 op 1 aandacht te geven aan de leerlingen. Bij Enkuthazweni is een skills center gebouwd en de hoop is dat deze in de nabije toekomst gebruikt gaat worden, waar dan ook de hulp van vrijwilligers zeer gewenst is.

Ook zal op dit terrein de bouw van de dagopvang van gehandicapte kinderen ( project stichting Nemato) gestart worden. In de toekomst zullen ook hier vrijwiligers van harte welkom zijn 

Literatuurproject

vrijwiligers literatuurprojectHet literatuurproject helpt de kinderen van de eerste klas van de  basisschool bij hun eerste kennismaking met basisvaardigheden. De kinderen met de minste kennis cq ontwikkeling wordt door de leerkracht aangewezen om deel te nemen en zij krijgen "bijles"  door gedreven vrijwilligers. De educatie op deze scholen in Zuid Afrika is zeer onder de maat, doordat er te weinig leraren zijn. De vrijwilligers van stichting Nemato zijn hier zeer welkom. 

Als voorbereiding  zijn er een 3-tal boeken en een dvd van Renee Lighton educatie voorhanden voor  de vrijwiligers zodat zij zich thuis al  kunnen voorbereiden en op die manier een toegevoegde waarde hebben. 

Soepkeuken Port Alfred

De soepkeuken in Port Alfred voorziet de allerarmsten van de township Nemato van een warme maaltijd. Eerst wordt door vrijwilligers al het eten gesorteerd, er wordt soep gemaakt en omelet. Daarna wordt het eten in township Nemato rondgebracht. Dit gebeurt 2 keer per week. Vrijwilligers kunnen 'sochtends meehelpen met het sorteren en verpakken van het voedsel en als er plaats is kan er evt een vrijwilliger mee in "het bakkie" om mee te gaan naar de projecten. 
soepkeuken sorterensoepkeuken jongensoepkeuken auto

 
Masakhane Educare Centre

Een dagopvang van kinderen van 0 tot 5 jaar verdeeld in 2 groepen. Tussen de middag doen de kinderen hier hun middagdutje. Vrijwilligers kunnen hier erg veel toevoegen. 


eten verdelen masakhane  kinderen slapen masakhane  Kinderen Masakhane

JJH Foster Home Alexandria

vrijwilligers JJH Alexandria1vrijwilligers JJH Alexandria2vrijwilligers JJH Alexandria3

 

 

 

 

 

 


Bij JJH Foster Home in Alexandria worden 80-100 (wees/aids/pleeg) kinderen opgevangen. het is een groot terrein met een groot opvanghuis.In maart vorig jaar zijn er nog 2 opvanghuizen op het terrein geopend waar 1pleegmoeder met elk 6 kinderen wonen. Dit is de ideale situatie en men streeft ernaar nog meer van deze huizen op het terrein te bouwen.  Vrijwilligers zijn hier meer dan welkom om de knderen wat extra aandacht te geven, hetzij met spelletjes,  tekenen, schilderen, schminken etc. Alle aandacht wordt zeer gewaarderd. Je moet wel tegen drukte kunnen, want hier word je echt overstelpt met kinderen de allemaal graag de aandacht willen. 

 


100j educate children

volunteers not paid

LetsGoTours

Wij werken samen met de betrouwbare organisatie Lets Go Tours voor het transport van onze vrijwilligers.

Ga naar boven